مطالبات مردم جوانرود از استاندار کرمانشاه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جوانرود هه وال، شهرستان جوانرود با 74 هزار نفر جمعیت در 86 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع است و این شهرستان که به واسطه بسترهای مناسب توریستی و جاذبه های متعدد گردشگری و بازارچه مرزی به عنوان یک قطب تجاری و توریستی غرب کشور صاحب نام و آوازه خاصی شده است اما همچنان با سیلی از جوانان بیکار در کشور صاحب مقام است.
شهرستان جوانرود یکی از شهرهای کلیدی و مهم استان کرمانشاه استکه بواسطه بهره مندی از بازارچه مرزی و طبیعت زیبای اطراف و موقعیت خاص استراتژیک در زمینه تجاری و گردشگری و اقتصادی، این قابلیت را دارد که به یکی از قطبهای مهم تجاری و دروازه کالاهای وارداتی و حتی از بعد دیگراز مراکز صادرات کشور به عراق مبدل شود.
با این وجود امروزه از مشکلات عمده شهرستان فقر صنایع کوچک و بزرگ، عدم توجه تقویت کشاورزی و دامداری در منطقه ، عدم استفاده از منابع و فرصت های کافی جهت ایجاد اشتغال برای جوانان وجود دارد که به دلیل نبود سرمایه کافی کنار گذاشته می شوند واین امر باعث می شود تا تمایل به مشاغل کاذب و قاچاق بیشتر شده و برای کاستن از تمایل به این مشاغل میبایست با تقویت و جذب سرمایه لازم و احداث کارخانه ها و توسعه بخشهای گردشگری که این منطقه دارای ویژگیهای طبیعی خاص آن می باشد وکسترش سرمایه گذاری درایجاد مشاغل مختلف که این امر نیمه راه باقی مانده رسیدن شهرستان جوانرود به توسعه پایدار می باشد و امید است با همت و برنامه ریزیهای دقیق و حساب شده مسئولین امر این شهرستان این امر محقق گردد.
فاتح حسینی از فرهنگیان و عضو شورای شهر جوانرود ضمن تبریک و خوش آمد گویی به استاندار جدید، ابراز امیدواری کرد که تغییرات انجام شده در سطح مدیریت استان مایه خیر و برکت و با پیشرفت های لازم در استان و شهرستانهای تابعه همراه باشد و اظهار داشت: از نظر پروژه های اجرایی و نیمه کاره در سطح شهرستان جوانرود ،ا نتظار ما از استاندار جدید کرمانشاه، نگاه ویژه به این پروژه های نیمه کاره و تبیین راهبردهای لازم برای تکمیل و بهره برداری از این پروزه ها است.
وی در ادامه گفت: شهرستان جوانرود بخصوص در عرصه روستاها هم اکنون با مشکلات فراوانی از نظر آموزشی با مشکلاتی از جمله کمبود و فرسودگی اماکن آموزشی مواجه است که رفع آنها نیازمند مساعد و همکاری و کمک همه نهادهای دخیل بخصوص استاندار با استفاده از ظرفیتهای قانونی خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: امروزه یکی از مشکلات و معضلات شهرستان جوانرود آمار بالای بیکاری در این شهرستان است که این معظل با وجود نبود صنایع و کارخانه های بزرگ در شهر و عدم توجه مناسب به بسترهای تجاری و گردشگری جوانرود پا برجا بوده و نیاز به برنامه ریزی و تبیین برنامه هایی کارا در زمینه تقویت و جذب سرمایه ها است که با وجود زیر ساختهای مناسب تجاری و گردشگری جوانرود و تقویت برنامه ها در این زمینه می توان عمده مشکل را رفع نمود.
حسینی تصریح کرد: با تقویت صنایع تولیدی و گسترش مشاغل تولیدی خانگی و زود بازده و ... بخش عظیمی از مشکل اشتغال را مرتفع نمود که در این راه استفاده از قابلیتهای فوقالعاده در نیروی انسانی بومی و ایجاد زمینه کار و فعالیت در عرصه های تجارت ، گردشگری، کشاورزی و صنعت نیز جزو درخواستهای ما از استاندار می باشد.
حسینی آور شد: در راستای رای رفـع مشـکلات و معضلات حوزه شهــری و استفاده بهتر ظرفیت ها و پتانسیل های شهر و شهرداری و ایجاد تعاملات بهتر میان ادارات و شهرداری است زیرا این امر موجب تسریع لازم در خدمات شهری و ... خواهد بود.
عطا الله قادری ، رئیس اداره محیط زیست جوانرود ضمن خیر مقدم به استاندار جدید استان کرمانشاه گفت: منطقه اورامانات که شامل شهرستانهای ، پاوه ، جوانرود، روانسر وثلاث باباجانی است از مناطق خوش آب و هوا و دارای پوشش جنگلی همراه با اقلیمهایی زیبا و چشم نواز است که امروزه به عنوان یکی از دیدنیهای استان پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است که در فواصل بسیار نزدیک به هم قرار دارند.
قادری افزود: جنگلهای انبوه و متراکم این منطقه سدی عظیم در مقابل هجوم ریزگردها است که از سمت عراق وارد می شود و پوشش جنگلی این منطقه شامل درختان بلوط و بنه و پوشش مرتعی آن شامل انواع گیاهان علوفه ای و دارویی می باشد.
وی یاد آور شد: این منطقه از لحاظ تنوع جانوری نیز گونه نادر گوزن مینیاتوری یا همان شوکا در جنگلهای مرخیل که یکی از دو زیستگاههای این گونه در کشور می باشد و خود همین شوکا می تواند شاخصی برای محیط زیست غرب کشور باشد، همچنین کل و بز و قوچ و میش و آهو ، خرس و پلنگ و انواع پرندگان در این مناطق زیست می کنند و همچنین آثار طبیعی بسیاری در این منطقه وجود دارد.
رئیس اداره محیط زیست جوانرود ضمن اشاره به تهدیدات برای محیط زیست و حیاط وحش منطقه گفت: جاده کشی در مناطق کوهستانی به بهانه های مختلف، تونل انتقال آب سیروان که موجب خشک شدن در مسیر انتقال گردیده، تخریب جنگلها و تبدیل آنها به زمینهای کشاورزی کم بازده که زمینه بروز سیلاب و خشکیدگی چشمه ها را فراهم آورده ، آتش سوزی کسترده در سطه جنگلهای منطقه که به دلیل صعب العبور بودن و نبودن امکانات اطفاء حریق با وجود تلاشهای ادارات مربوطه، مردم و فعالان محیط زیست که گاها این آتش سوزی ها تا یک هفته قابل کنترل نبوده و در این فاصله سطح بسیار وسیعی از بهترین چنگلها طعمه حریق می شود.
وی تصریح کرد: نبود اعتبارات کافی برای احداث آب بندیها در دامنه ها برای کنترل سیلاب از نقطه شروع و جلوگیری از تخریب شکار و صید بی رویه ، وجود تعداد زیادی سلاح شکاری مجاز و غیر مجاز در دست مردم، کمبود تعداد نیروهای محیط بان و امکانات و تجهیزات به طوری که تعداد نیروی محیط بان در چهار شهرستان این منطقه به ده نفر نمی رسد.
وی همچنین از دیگر مشکلات زیست محیطی منطقه بخصوص شهرستان جوانرود را ، عدم تفکیک زباله و سایت بازیافت در سطح منطقه، پایین بودن سطح استفاده از کودهای آلی و ارگانیک در منطقه و بالا بوده سطح مصرف کودهای شیمیایی ، وجود تعداد زیادی چاه آب مجاز و غیر مجاز و عدم نظارت بر میزان برداشت از آنها که منجر به خشک شدن سرابها و چشمه ها و فرو نشست دشتها گردیده است.
قادری به راهکارها در زمینه رفع مشکلات ذکر شده اشاره نمود و اظهار داشت: مطالعه و معرفی منطقه شاهو ، بوزین، مرخیل، بمو و بخشی از اقلیم کردستان عراق در مجاورت این مناطق شامل رودخانه ها ، کوهستانها و جنگلهای بکر و دست نخورده به عنوان ذخیره گاه زیست کره، محدود نمودن و ضابط مند کردن صدور مجوز حمل سلاح شکاری، مطالعه و ارائه روشهای بهره برداری اقتصادی از جنگلهای موجود جهت کاهش تخریب و تبدیل آنها به زمینهای کشاورزی، ایجاد سایت بازیافت زباله به صورت متمرکز برای شهرها و روستاهای اورامانات ، تبدیل فضولات دامی به کود آلی ، تقویت ادارات محیط زیست و منابع طبیعی از لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات به خصوص تجهیزات اطفاء حریق ، حمایت از سمنها و تسهیل در امور ثبت رسمی و فعالیت آنها جهت کمک به حفظ محیط زیست.
لقمان بفرا فعال اجتماعی ضمن خوش آمد گویی به استاندار جدید گفت: از مشکلات عمده امروز شهرستان جوانرود بیکاری، ترافیک و فقر صنایع تولیدی و از بازارچه بعنوان مهم ترین فرصت می توان نام برد و از سوی دیگر گر چه در زمینه رفع مشکلات و تقویت ظرفیت ها فعالیت های مختلفی انجام گرفته است و کارگروه های متعددی در حال فعالیت هستند و لی بعلت نبود بستر مناسب تاکنون بی ثمر مانده است.
از مشکلات عمده جوانان شهرستان که اکثرا دارای مدارک تحصیلی بالا و دانشگاهی هستند بیکاری است و عدم اشتغال است که این امررا می توان با توجه به ظرفیتهای خوب شهرستان با برنامه ریزی و بکارگیری برنامه ها و طرح های مدون و هدفمند جوانان تحصیل کرده و فارغ التحصیل بواسطه ایجاد طرح ها و بنگاه های اقتصادی زودبازده در این بازراچه مشغول به فعالیت شوند و بر این اساس طرح های تولیدی و استعدادها و توانمندی ها نیز طبقه بندی شده و موجبات اشتغالزایی فراهم می شود.
وی خاطر نشان کرد: نیاز امروز شهرستان به هدفمند کردن بازارچه مرزی است که برای رفع معضل بیکاری و توسعه و هدفمند کردن بازراچه و بالا بردن توان اقتصادی لازم است برنامه ریزی و هدف گذاری دولت با سرمایه گذاری سرمایه داران جوانرود هم سو گردد.
وی تصریح کرد: هر چند در این راستا برنامه هایی در دستور کار بوده است، اما بعلت عدم حمایت سرمایه گذاران از یک سو وتمایل افراد به استفاده از راه های قاچاق و غیر مجاز این طرح ها بی نتیجه مانده است و در این زمینه می بایست ابتدا دولت خدمتگزار باید افراد شاغل و ذی نفع را ملزم به صادرات و واردات کالا از طریق راه های مجاز وادار نماید و شدیدترین برخوردها و مجازات را برای کسانی که از طریق غیرمجاز اقدام به تجارت می نمایند در نظر گرفته و از این طریق از ورود کالاهای بی کیفیت و غیرمجاز به بازارچه جلوگیری می شود و از طرفی از طریق گمرک درآمد زایی شده و خرج طرح های اقتصادی می گردد.
وی در پایان ضمن تاکید برلزوم توجه بیشتر به مقوله های علمی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، هنری و .... اظهار داشت: بی شک سازماندهی و دخالت و نظارت مسئولین ذیربط می تواند زمینه های اشتغال زایی برای جوانان و دخیل کردن دولت در مسائل و توانمندی ها و ظرفیت های در عرصه های مختلف موجود را فراهم نماید.
جمعی از روستاییان شهرستان جوانرود نیز در این زمینه اظهار داشتند: به طور قطع توجه به وضعیت و مشلات روستاها نیز می تواند در توسعه و آبادانی شهرها و رونق روستایی و عدم تمایل به مهاجرت روستاییان به شهرها موثر باشد و مسئولین نباید از وضعیت و خواسته های روستاییان غافل باشند.
آنان یاد آور شدند: اصولا یکی از مشاغل اصلی و منبع درآمد روستاهای شهرستان جوانرود کشاورزی، دامداری و باغداری و ... است که در این زمینه توجه به تقویت و افزایش تنوع در بخش های غیرکشاورزی بواسطه ویژگی فصلی بودن اشتغال و محدودیت بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال و تولید درآمد امروزه امری اجتناب ناپذیر است و در این راستا با تقویت نقش نهادهایی همچون سازمان جهاد کشاورزی و افزایش حمایت از کشاورزان روستاهای جوانرود که بیشتر با کشاورزی سنتی سرو کار دارند و با ارائه راهکارهای واقعی برنامه ریزان بخش کشاورزی، هدایت طرح های پژوهشی، تبیین دیدگاه مدیریت پایدار در بخش کشاورزی و ارتقاء سطح آگاهی های علمی و عمومی در روستاها در زمینه اقتصاد کشاورزی و کمک به حل مسائل و مشکلات روستاییان در بخش کشاورزی در این راستا بسیار اثر گذار است.