14 درصد جمعیت کرمانشاه در بافت فرسوده ساکن هستندبیشترین آمار متعلق به جوانرود و قصر شیرین و در مرتبه بعد اسلام آباد قرار دارد
کرمانشاه- مدیر اداره بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: ۱۴ درصد جمعیت کرمانشاه در بافت فرسوده و ۱۸ درصد نیز در سکونتگاههای غیر رسمی ساکن هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین امیری پیش از ظهر امروز سه شنبه در جلسه ستاد بررسی فوق العاده بافت فرسوده شهر کرمانشاه که در محل سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: در خصوص وضعیت شهر کرمانشاه از نظر سکونتگاه و قوانین و مقررات برنامه ریزی هایی در نظر گرفته شده و سکونت گاههای فرسوده باید دارای برنامه مدون و جامع باشند.
این مسئول خاطر نشان کرد: هئیت دولت در شهریور سال گذشته جهت یکپارچه سازی این اماکن فرسوده و سکونت گاهها با مشارکت دستگاهها مصوبه ای داشته و بر اساس تبصره ۲ این سند، ستادهای استانی و شهرستانی تشکیل میشود و تنها یک دستگاه متولی نیست
مدیر اداره بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری اداره راه و شهرسازی استان کرمانشاه خواستار توجه به عوامل اجتماعی برای به نتیجه رساندن امور شد و افزود: استان کرمانشاه از لحاظ بقایای سکونت های پیش از تاریخ به عنوان دروازه بین النهرین از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.
امیری به افزایش بافت شهری به روستایی از ۱.۲۸ دهم درصد به ۲.۳۰ طی ۲۵ سال گذشته اشاره و بیان کرد: تغییرات و آهنگ فعلی زندگی شتاب، پاسخگوی نیازهای اجتماعی نیست و اقشار فقیر جایگزین ساکنین شدند و محلات حاشیه ای در شهر کرمانشاه به صورت تصاعدی در حال افزایش است و تحولات در نیم قرن گذشته موجب افزایش مهاجرت نیروی کار روستایی به شهر شده و به صورت غیر رسمی در حواشی استان اسکان یافته اند.
این مسئول گفت: ایجاد بافت غیر رسمی موجب می شود شان و منزلت اجتماعی استان کاسته شود و واحدهای مسکونی بالاتر از میانگین باشند و با مشکلات زیست محیطی فراوانی مواجه شوند.
امیری با اشاره به بند ماده ۱۷۱ قانون برنامه پنجم توسعه سال ۹۰ تا ۹۴ ابراز داشت: طبق این ماده واحده وزارت مسکن و شهرسازی موظف است ۱۰ درصد از بافت های فرسوده شده را احیا و بازسازی کند و یا مجریان طرح نوسازی وارد عمل شوند و بر اساس ماده ۱۷۲ نیز به منظور ارتقا شرایط محیطی پایدار و فراگیر ساکنان مناطق حاشیه نشین از مزایایی برخوردار شوند.
وی با اشاره به اینکه مساحت بافت فرسوده استان ۸۲۸ هکتار و مساحت سکونتگاه های غیر رسمی ۴۰۳ هکتار است، گفت: ۱۴ درصد از کل جمعیت شهر در بافت فرسوده و ۱۸ درصد در سکونت غیر رسمی ساکن هستند که در مجموع ۳۲ درصد کل جمعیت کرمانشاه در این مراکز ساکن اند که از این میان بیشترین آمار متعلق به جوانرود و قصر شیرین و در مرتبه بعد اسلام آباد قرار دارد.
امیری گفت: بر اساس شاخص های غیر رسمی کرمانشاه از نظر مناطق ویژه اجتماعی در رتبه و ردیف ۵ کشور قرار دارد و نرخ بالای بیکاری ، عدم ثبات مدیریت برای برنامه ریزی شهری و گرایش و اسکان مهاجران در بافت های تاریخی از جمله معضلات اجتماعی محسوب می شود.
مدیر اداره بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری اداره راه و شهرسازی استان کرمانشاه اظهار داشت: مرکز استان کرمانشاه بزرگترین شهر در غرب ایران است که گشترش فیزیکی فراوانی داشته است و در عین حال می توان گفت کرمانشاه دارای قطب هفتم درمانی و نیز جایگاه ۴ گردشگری کشور محسوب میشود.